آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

دعواي بچه ها در مدرسه يكي از نگراني هاي والدين و حتي مربيان آموزشي است. اين موضوع به دلايل مختلفي اتفاق مي‌افتد. اغلب آن را اقتضاي سن كودكان، تلقي مي‌كنند. اما گاهي دلايل ديگري براي اين دعوا ها وجود دارد كه ريشه اي تر هستند و جنبه هاي ديگري از زندگي دانش آموز را تحت تاثير قرار مي‌دهند. در بعضي موارد ايم دعواها منجر به عواقب بدي مي‌شوند كه نبايد به سادگي از كنار آنها گذشت. كودكان به خاطر عوامل متعددي از خود ناسازگاري نشان مي‌دهند. همچنين مخالفت خود را به شيوه هاي مختلفي بيان مي‌كنند. به طور كلي دعوا كردن با هم سن و سالان رفتار مناسبي نبوده، هم والدين و هم معلمان بايد در اين زمينه اقداماتي را انجام دهند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه دعواكردن بچه ها در مدرسه مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: دعواي بچه ها در مدرسه | روش برخورد با دعواي بچه ها در مدرسه

دعواي بچه ها در مدرسه

ابراز خشونت به صورت فيزيكي و در غالب دعواي بچه ها در مدرسه، از موضوعات قابل توجه براي شناسايي انواع رفتارهاي آنان است. از آنجايي كه بچه ها زمان زيادي را در مدرسه مي‌گذرانند؛ بايد در مورد واكنش هاي آنان نسبت به ديگران، حساسيت نشان داد و حتي با آنان برخورد كرد. اما نحوه برخورد با آنان بسيار مهم است.

چراكه گاهي رفتارهاي اطرافيان است كه سبب بروز اين رفتارها مي‌شود. افراد بايد در ابتدا علت اين موضوع را يافته و در قدم بعدي براي برطرف كردن آن تلاش كنند. همكاري خود دانش آموز نيز بسيار موثر است.

دلايل دعواي بچه ها در مدرسه

به طور كلي قلدري كردن و ابراز قدرت به روش هاي مختلف، احساس خوبي در افراد ايجاد مي‌كند. اين غريزه از سنين مدرسه و وقتي كودك با افراد هم سن و سال خود در يك مكان قرار مي‌گيرد؛ بروز مي‌كند. اما علاوه بر اين، دلايل ديگري نيز براي دعواي بچه ها در مدرسه وجود دارد. برخي از اين دلايل شامل موارد زير مي‌شود. 

💠تخليه هيجانات

كودكان در سنين مدرسه هنوز به طور كامل از مهارت تخليه هيجانات برخوردار نيستند. به همين دليل احساسات خود را به شيوه هاي نادرستي مثل گريه كردن، رفتارهاي پرخاشگرانه نشان مي‌دهند. به طور كلي احساساتي مثل شرم و عصبانيت باعث بروز دعواي بچه ها در مدرسه مي‌شود. آنها شايد از اينكه در اين دعوا هيچ شانسي ندارند هم مطلع باشند. اما تنها براي نشان دادن احساسات خود دعوا را آغاز مي‌كنند.

💠خلاهاي عاطفي | دعواي بچه ها در مدرسه

كمبود توجه و محبت در بچه ها و همچنين برخي ازخلاهاي عاطفي كه آنها تجربه مي‌كنند نيز از دلايل دعواي بچه ها در مدرسه است. اين موضوع باعث ايجاد حس خود كم بيني در آنها شده و در غالب خشم و احساسات منفي بروز مي‌كند. افراد در مقابل اين هيجانات، دو نوع واكنش را انتخاب مي‌كنند. آنها يا به خود آسيب مي‌زنند و رفتارهاي خودجرحي دارند و يا ديگران را مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهند.

💠پايين بودن اعتماد به نفس

گاهي پايين بودن اعتماد به نفس به شكل پرخاشگري و دعواي بچه ها در مدرسه بروز مي‌كند. آنها براي اينكه اين موضوع را از ديگران پنهان كنند؛ برخلاف آن رفتار كرده و واكنش هاي تهاجمي از خود نشان مي‌دهند. اين شرم دروني باعث مي‌شود بچه ها نتوانند خشم خود را كنترل كنند و تحمل آنها در مقابل مسائل كاهش مي‌يابد.

💠مشكلات خانوادگي

كودكاني كه در محيط خانوادگي ناآرام زندگي مي‌كنند؛ بيشتر از خود رفتارهاي پرخاشگرانه نشان مي‌دهند. از طرفي آنها با اينكار استرس و فشار دروني خود را تخليه مي‌كنند و از طرفي ديگر از رفتارهاي والدين خود آموخته و آن را در مكان هاي مختلفي مثل مدرسه بروز مي‌دهند. اختلافات خانوادگي تاثيرات بدي بر فرايند رشدي بچه ها دارد و در غالب دعواي بچه ها در مدرسه بروز مي‌كند.

💠وجود اختلالات يادگيري يا رواني

بر اساس تحقيقات انجام شده، كودكاني كه مبتلا به اختلالات مختلف يادگيري يا رواني هستند؛ پرخاشگر تر و ناآرام تر بوده و احتمالا به ديگران آسيب مي‌زنند. اگر اين اختلالات به موقع تشخيص و درمان نشوند؛ مشكلات بيشتري را ايجاد مي‌كنند. آنها يا بسيار منفعل و گوشه گير شده و يا خشمگين و عصبي مي‌گردند. گاهي دعواي بچه ها در مدسه از اين مسئله نشات مي‌گيرد. 

💠وجود اختلالات يادگيري يا رواني

دوران بلوغ، سن حساسي است و افراد در اين دوران تعارضات زيادي را تجربه مي‌كنند. دعواي بچه ها در مدرسه در سنين بلوغ بيشتر شده و همچنين پيامدهاي بزرگ تري دارد. آنها در اين سنين بسيار تحريك پذير بوده و كنترل هيجانات براي آنها سخت است. آنها نياز به ديده شدن و پذيرفته شدن در گروه هاي مختلف را دارند به همين دليل تحمل شرايط براي آنها دشوار مي‌شود.

💠ميزان اضطراب بالا | دعواي بچه ها در مدرسه

ميزان اضطرابي كه بچه ها به دلايل مختلف تجربه مي‌كنند؛ در دعواي بچه ها در مدرسه، اثرگذار است. دشواري موضوعات درسي، فشار خانواده و همسالان از نمونه هايي از موضوعات اضطراب آور براي بچه ها است. گاهي استرس و اضطراب در غالب چنين رفتارهايي خود را نشان مي‌دهد كه كاملا طبيعي است؛ اما نياز به پيگيري دارد.

💠عدم برخورداري از مهارت هاي ارتباطي

برخي از كودكان نحوه برقراري ارتباط به شكل درست، درخواست كردن، معذرت خواهي و حتي تشكر كردن را، نمي‌دانند. به همين دليل براي حل كردن مشكلات خود به دعوا كردن و قلدري متوسل مي‌شوند. اين موضوع براي آنها دردسر ساز خواهد شد. به همين دليل والدين و معلمين بايد در مورد آداب معاشرت با ديگران و همچنين ارتباط موثر با آنها صحبت كرده و به آنها روش درست را بياموزند.

راه هاي مقابله با دعواي بچه ها در مدرسه

دعواي بچه ها در مدرسه عواقب زيادي دارد كه مي‌تواند براي طولاني مدت باقي مانده و حتي بخشي از الگوي رفتاري آنها شود. به همين دليل اطرافيان بايد هرچه سريع تر بعد از شناسايي دلايل اين موضوع، به بچه ها براي از بين بردن آنها كمك كنند.

◀صحبت كردن با آنها

در قدم اول، والدين و يا مسئولين مدرسه بايد در اين مورد با دانش آموز صحبت كرده و دليل اصلي اينكار را از خود بچه ها جويا شوند. صحبت كردن با بچه ها اصولي دارد. در اين شرايط آنها خود حساس و خشمگين هستند. به همين دليل نبايد با پرخاشگري با آنها رفتار كرد. توهين و سرزنش كردن نيز كمكي به آنها نمي‌كند. بهتر است با آرامش به حرف هاي آنان گوش كرده و در قدم بعدي واكنش درست را به آنها يادآوري كنيد.

◀كمك گرفتن از مشاور مدرسه

مشاور مدرسه و يا روانشناس در مورد دعواي بچه ها در مدرسه مي‌تواند نقش بزرگي ايفا كند. بچه ها شايد مايل باشند با شخص ديگري صحبت كنند و يا با او راحت تر باشند. روانشناس مي‌تواند آسيب هاي روحي او را شناسايي كرده و همچنين به دلايل بروز چنين رفتارهايي پي ببرد. او با آموزش گام به گام مهارت هاي مختلف برقراري ارتباط و يا كنترل خشم، با گذشت زمان اين مشكل را حل مي‌كند.

◀تقويت مهارت هاي جسماني

از آنجايي كه يكي از دلايل دعواي بچه ها در مدرسه، خشم سركوب شده و هيجانات منفي است؛ والدين مي‌توانند از اين انرژي در جهت مثبت استفاده كرده و فرزندان خود را تشويق به ورزش و فعاليت هاي جسماني مختلف كنند. ثبت نام بچه ها در كلاس هاي ورزشي مختلف و تخليه انرژي آنها از بروز رفتارهاي نادرست در فضاي مدرسه، پيشگيري مي‌كند.

سخن پاياني

طبيعي است كه بالارفتن ميزان مشكلات و تنش هاي رواني، كودكان نيز از اين وضعيت تاثيرگرفته و رفتارهاي نامناسبي از خود نشان دهند. اما در مورد دعواي بچه ها در مدرسه، بايد بسيار محتاط بود و علل آن را به درستي شناسايي كرد. اين وضعيت مي‌تواند عواقب بدي براي كودك و خانواده او داشته باشد؛ به همين دليل پيشگيري از آن حائز اهميت است. كمك گرفتن از روانشناس يكي از اقدامات ضروري در اين شرايط است. والدين بايد از فرزند خود حمايت كرده و به او كمك كنند تا اين موضوع را پشت سر بگذارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه دعواكردن بچه ها در مدرسه مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: دعواي بچه ها در مدرسه | روش برخورد با دعواي بچه ها در مدرسه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/25  ] [ ۱۶ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب